VEEL GEMAAKTE FOUTEN BIJ AFVALLEN MET SPORTEN

afvallen met sporten

VEEL GEMAAKTE FOUTEN BIJ AFVALLEN MET SPORTEN

FOUTEN BIJ AFVALLEN : Wanneer je wilt afvallen met sporten, wil je natuurlijk resultaat zien. Helaas laat het gewenste resultaat vaak op zich wachten.

Vaak gaat er iets niet goed.., je sport te snel en te lang, je voeding is niet oke…

Ik zal hier verder op ingaan!

AFVALLEN MET CARDIO

Met Cardio belast je  je uithoudingsvermogen en niet zozeer je spieren. Goede duursporten zijn hardlopen, fietsen en zwemmen. Je verbrand veel calorieën tijdens het doen van een duursport, maar bereik je wel het gewenste resultaat ? Het gaat er namelijk niet om hoeveel calorieën je verbrandt, maar wat voor calorieën verbrandt!

Bij een Cardio worden:

  • Vetreserves pas na  20-30 minuten aangesproken
  • Na het sporten bijna geen calorieën meer verbrand
  • Bijna geen spierweefsels ontwikkeld
  • Heel soms een beetje spierweefsel verbrand

De vetten worden niet snel gebruikt bij het doen van een duursport en dat wil je natuurlijk wel om snel gewicht te verliezen. Daarbij kan je ook een beetje spierweefsel verliezen, wat ervoor zorgt dat je in ruststand minder calorieën zal verbranden.

Geen Hoge Intensieve Interval Training !

Hoge Intensieve Interval Training (HIIT) is een soort cardio work-out die uitgeoefend wordt op een zeer intensief niveau waarbij je lichaam gedurende de rest van de dag energie verbruikt om te herstellen van de zware ‘trappen onder je achterste’ die je het gegeven heeft. HIIT staat ook bekend als Overtollige Post-oefening Zuurstof Consumptie of OPZC wat betekent dat je gebruik maakt van een heleboel extra zuurstof om te herstellen van de sessie dan wanneer je zou geoefend hebben met een standaard work-out.

Een echt intense training waarbij je jezelf moet forceren om buiten je comfort zone te gaan en jezelf echt dient uit te dagen is niet altijd even gezond en zeker niet geschikt voor iedereen!

Het bestaat  meestal uit een volledige intensieve work-out die onderbroken wordt door redelijk lange intervals van geleidelijk stijgende intensiteit. Het zal je steeds tot het maximum van je grenzen pushen.

Gezond- afvallen-fouten

Welke training is geschikt voor iedereen?

Eigenlijk heb je geengewichten en kettle bells nodig om af te vallen . Gewoon kiezen voor rustige workouts die geleidelijk op kan bouwen zoals bv

Fit In 4 Minuten® , deze is het populairste programma (onder de dames) en schijnt erg goed te zijn..

 

AFVALLEN MET KRACHTTRAINING

Bij Krachttraining belast je voornamelijk je spieren en in mindere mate je eigen uithoudingsvermogen. denk aan push-ups, pull-ups en buikspieroefeningen. Naast zulke oefeningen waarbij je alleen je eigen lichaam gebruikt, zijn er ook diverse krachtoefeningen met gewichten zoals bankdrukken . Tijdens een krachttraining verbrand je relatief weinig calorieën 

  • Weinig calorieën worden verbrand
  • Calorieën worden na 48 uur nog steeds verbrand
  • Je krijgt steeds meer spiermassa
  • Door steeds meer spiermassa, ook steeds meer calorieën verbrand.

Ben je intensief bezig met krachttraining, dan zal het in het begin lang duren voordat je meer spierweefsel hebt ontwikkeld en dan zal je gaan afvallen.

AFVALLEN MET VOEDING

Sporten is erg gezond zijn. Het is goed tegen  hartziekten en beroertes, en je spieren en botten worden sterker , je krijgt meer energie.  Sporten is goed om af te vallen, maar je voeding blijft het belangrijkste!

Zorg ervoor dat je voeding dik in orde is voordat je gaat sporten (anders is het erg ongezond)

ALLEEN AFVALLEN MET SPORTEN IS NIET SLIM

Voeding is het allerbelangrijkste als je wilt afvallen? Afvallen met sporten alleen zonder aanpassing van je voeding, zullen je inspanningen heel weinig resultaat opleveren!

Beste Recepten om af te vallen

Er zijn veel RECEPTEN OM FIT TE WORDEN ÉN TE BLIJVEN, diverse staan op deze website maar (het schijnt) dat de Fitchef het bestverkochte en succesvolste boek is om Fitter en strakkert worden…

Ordeel zelf..

 

Met vriendelijke groet,

Gezond Afvallen.info

CONTACT

Voor vragen.... Stuur een berichtje

Sending

©2018 Powered by Jotmardrisep

Disclamer For Gezond Afvallen.info - Tips, Ervaringen & Reviews

Log in with your credentials

Forgot your details?

%d bloggers liken dit: