Leefstijlbegeleiding – Het nieuwe Afvallen met GLI

Leefstijlbegeleiding - Het nieuwe Afvallen

Leefstijlbegeleiding – Het nieuwe Afvallen

Wilt u als ouder ook werken aan uw gezondheid? Wilt u meer bewegen, afvallen en/of een geschikte sportactiviteit vinden…dan wordt u vast blij van onderstaand bericht:

Vanaf 2019 komt de behandeling van overgewicht en obesitas door de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) in het basispakket. Dit maakte minister Bruins van Medische Zorg en Sport op 1 juni bekend.

Nederlanders met overgewicht of obesitas kunnen vanaf 1 januari 2019 een programma volgen om gewicht te verliezen en gezonder te leven. Deze ‘Gecombineerde Leefstijl Interventie’ bestaat uit 3 delen namelijk:

  • advies en begeleiding om gezonder en minder te eten
  • begeleiding om meer te bewegen en
  • psychologische ondersteuning bij deze gedragsverandering.
    Het programma wordt vergoed vanuit het basispakket.

 

Leefstijlbegeleiding - Het nieuwe Afvallen

Leefstijlbegeleiding – Het nieuwe Afvallen

Langer, beter en gezond leven

Minister Bruins noemt het vergoeden van de gecombineerde leefstijlinterventie een zeer belangrijke stap. “De gezondheid van de gebruikers zal erop vooruit gaan. Daardoor verwachten we dat de kosten voor duurdere vormen van zorg lager zullen gaan uitvallen. Dat is winst voor de patiënt maar ook winst voor de premiebetaler.” Volgens Staatssecretaris Blokhuis zet het kabinet hiermee in op “een langer leven in goede gezondheid voor alle Nederlanders. Deze maatregel draagt daar heel concreet aan bij. We gaan er vanuit dat deze mensen vervolgens ook weer beter kunnen meedoen in de samenleving. Het mes snijdt zo aan meerdere kanten.”

 

“Als je gezonder gaat leven maak je minder ziektekosten”, zo redeneert Bruins over de toevoeging van de leefstijlbegeleiding. “Soms kan je helemaal van een ziekte afraken als je gezonder gaat leven. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde vormen van diabetes.”

 

Leef Langer & Gezond

0 Comments

Geef een reactie

CONTACT

Voor vragen.... Stuur een berichtje

Sending

©2019 Powered by Jotmardrisep

Disclamer For Gezond Afvallen.info - Tips, Ervaringen & Reviews

Log in with your credentials

Forgot your details?

%d bloggers liken dit: