Beste kans – verliezen en behouden van gewicht!

Blij met afvallen

Wat zijn nu de beste kansen om gezond gewicht te verliezen en te behouden?

Nou, dat is slechts een klein onderdeel van de strijd om af te slanken – en te blijven op die manier.
Experts zeggen dat het verliezen van de overtollige pondjes niet alleen een goed dieet vereist (passend op de betreffende persoon), maar vooral ook een beter begrip van hoe het lichaam werkt om gewichtsverlies te realiseren

gewicht verliezen is niet zo moeilijk

US News & World Report – het tijdschrift bekend voor de rangschikking van alles binnen de gezondheidsmarkt, gaat ons een handje helpen met…

De  jaarlijkse lijst van best diëten

Gemaakt door een panel van 38 artsen, diëtisten en andere experts;

De DASH-voeding kwam (weer) als de nummer 1 tevoorschijn met zijn nadruk op het veilig helpen van mensen en hun bloeddruk te verlagen door betere voeding. Het mediterrane dieet was een andere algemene favoriet, terwijl andere toppers werden belicht vooral door hun gebruiksgemak en de mogelijkheid om snel gewichtsverlies te realiseren!

De gewichtsverlies en metabolisme specialisten gaven aan dat dit dieet mensen echt  kan helpen om succesvoll een juiste weg te vinden om gezond gewicht te verliezen (gezonder eten en een verhoogde lichamelijke activiteit).

Veel mensen  denken dat ze met een goed dieet het allemaal wel gemakkelijk voor elkaar krijgen, die kilotjes gaan we wel even wegwerken!

Echter,

de manier van denken  is vaak de grootste barrière voor het bereiken van echt duurzaam succes.

“Je kunt elk dieet kopen en volgen die er maar is, maar als het maar 4 maanden duurt…., dan gaat het je niet veel opleveren. Gewichtsverlies is namelijk ook een gedragsprobleem, niet alleen een voeding probleem.

De Directeur van het Voedingscentrum en Metabolic Research Center op Scripps Clinic, zegt dat het beste dieet is het dieet die de persoon zo fijn vind dat het gemakkelijk vol te houden is. Dus gewoon een fijn dieet voor de lange termijn.

keus-tussen-succes-en-mislukking-41285123

Recept voor mislukking

Als je het woord dieet als een vijf-letter woord ziet waar even vol voor gaat en uiteindelijk weer terug naar de gebruikelijke manier van leven en eten….., dan is dat het ideale recept voor mislukking. Als je kijkt naar mensen die met succes gewichtsverlies realiseren en behouden hebben ze 1 ding gemeen: ze maken permanente veranderingen in hun levensstijl.

Onderzoekers hebben inmiddels geleerd dat de mensen zeer variabel metabolische systemen hebben en verschillend reageren op alle  inspanningen om deze positieve veranderingen te maken.

Afslanken is relatief gemakkelijk voor sommige mensen, terwijl schijnbaar onmogelijke voor anderen – zelfs als ze dezelfde mate van zelfdiscipline en toewijding geven. Ook het handhaven van gewichtsverlies kan veel moeilijker voor iemand zijn.

Omdat de mens zich heeft ontwikkeld tot een soort die calorieën opslaat als vet (voor een periode van voedselschaarste bespaart) zal hun stofwisseling nog steeds vechten tegen pogingen om gewicht te verliezen. We zijn tenslotte gewoon diertjes…

“Voor elke dikke kilo die je verliest, verlies je 30 calorieën.. of andersom natuurlijk”

Je eetlust zal ook toenemen met ongeveer 100 calorieën voor elke kilo gewicht die je verliest, Mensen denken dat gewicht verliezen een pure wilskracht probleem is,  maar het is helaas veel ingewikkelder dan dat.

“We zijn allemaal heel verschillend in de manier waarop onze stofwisseling reageert op het beperken en verminderen van calorieën,”

Te midden van deze ellendige realiteit van het menselijk lichaam (we willen immers gemakkelijk afvallen), kan het zinloos lijken een van de top diëten van de US News & World Report lijst te kiezen.

Waarom zou zweten als mijn lichaam gewoon weer een manier vind om zijn oude omvang in ere te herstellen?

Laat het er niet bij zitten!

Wij willen je vooral aanbevelen om na te denken wat is beste voor je is en over wat de werkelijke doelen van gewichtsverlies voor kunnen zijn.!

Het verliezen van slechts 5 procent van het lichaamsgewicht levert aanzienlijke voordelen in termen van gezondheidsrisico’s, met name voor hart- en vaatziekten en kanker. Dus het is niet nodig voor mensen om hun gewicht te halveren om maar op een model te lijken, als hun doel is om langer te leven, een betere kwaliteit van het leven te hebben.

 

Er is een groeiende houding van artsen, diëtisten en endocrinologen ten aanzien van obesitas dat soms als een een chronische ziekte word gezien, die langdurige, misschien wel een leven lang, medische behandeling vraagt vergelijkbaar met de manier waarop diabetes wordt behandeld.

Het werken met een deskundige over een lange periode van tijd kan helpen met een dieet therapietrouw, vooral wanneer de onvermijdelijke terugval in ongezonde eetgewoonten weer optreden en de beloftes om meer uit te oefenen en te bewegen worden gebroken.

Diëten en dieet lijsten zijn allemaal goed en wel – zolang er maar een begrip is dat duurzaam en gezond gewichtsverlies geen snel proces is. Neem er desnoods een jaartje de tijd voor. En sommigen zullen er de rest van hun leven mee aan de slag moeten

Onderstaand de lijst van US News, met in het kort die inhoud van deze dieeten

 

Beste diëten Lijst

In de ranglijst van US News & World Report koos men niet alleen diëten die gunstig voor snel gewichtsverlies zijn, maar ook voor de resukltaten op lange termijn en andere specifieke gebieden van gezondheid.

1. DASH: Ontwikkeld door het National Heart, Lung and Blood Institute, dit dieet beperkt de zout consumptie; eet volle granen, magere eiwitten en vetarme zuivelproducten; en vooral geen rood vlees en….Meer Informatie Artikel Dash Dieet

2. Middellandse Zee: In vergelijking met de Amerikanen,leven de mensen in landen rond de Middellandse Zee doorgaans langer en zijn er minder mensen met  kanker en hart-en vaatziekten. Dit dieet bevordert een actieve levensstijl en een menu met weinig rood vlees, suiker en verzadigd vet en veel producten, noten, volle granen, peulvruchten en noten. Gebruik kruiden en specerijen in plaats van zout, voor de smaak. Vervang boter met gezondere vetten zoals olijfolie en canola olie.

3. LET OP: Samengesteld bij Rush University Medical Center , deze aanpak combineert de DASH en mediterrane diëten.

Het legt de nadruk op het eten van  noten, bessen, bonen, volle granen, vis, gevogelte, olijfolie, wijn en alle groenten, maar vooral groene bladgroenten . Vermijd rood vlees, boter, stok margarine, kaas, zoetigheden zoals gebak en gebakken voedsel.

4. Therapeutische Lifestyle Changes, of TLC: Het is ontworpen om het risico op hart-en vaatziekten te verlagen. Pleit voor sterk verminderen van inname van vet, vooral verzadigd vet. Vooral meer vezels eten!

4. (gelijkspel) – Weight Watchers: In het programma krijgt de groep ondersteuning door middel van bijeenkomsten, telefoongesprekken en online chats.

4. (gelijkspel) – Mayo Clinic: Ontwikkeld door het legendarische gezondheid netwerk met dezelfde naam en is voorzien van een aangepaste voedselpiramide dat fruit, groenten en volkoren granen benadrukt..

4. (gelijkspel) – Flexitarian: (mijn persoonlijke favoriet…) Deze filosofie combineert de woorden “flexibel” en “vegetarian.” Uiteraard gaat dit over het elimineren van vlees. Vervanging vlees door eiwitbronnen zoals tofu, bonen, linzen, noten, zaden, erwten en eieren.

Over het niet eten van vlees kan ik nog wel een dagje schrijven maar dat doe ik later!

Blij met afvallen

Conclusie:

De Beste kans op het verliezen en behouden van je ideale gewicht heb je wanneer je begrijpt dat afvallen een duurzaam en gezond proces is.

Het is een verandering in Lifestyle….met dat besef en de juiste tools/ondersteuning gaat het vast iedereen lukken!

Succes en leef gezond!

Mvg,

Glamper

Bruikbare artikelen:

Zie sale bij Bol.com

0 Comments

Geef een reactie

CONTACT

Voor vragen.... Stuur een berichtje

Sending

©2018 Powered by Jotmardrisep

Disclamer For Gezond Afvallen.info - Tips, Ervaringen & Reviews

Log in with your credentials

Forgot your details?

%d bloggers liken dit: